i juz can't understand..

1st of all,aku nak mntk maaf la kat mana2 phak yg akn trasa dgn entri kali nie but nie smua apa yg aku rasa la dgn dunia zaman skarang nie..


Isu : REALITY SHOW and VARIETY SHOW

starting 2003,wujud 1 fenomena yg bermula dgn Akademi Fantasia..

bila ssuatu masa tlampau byk reality show yg lain wujud.smpikan ada 2 3 reality show kat ssuatu masa 2.bg aku xperlu la nak buat show mcm nie byk2.mcm xda guna ja lg nak mendedahkan citizen Malaysia nie dgn hiburan yg melebih2 ja.mcm mn nak mgekalkan negara kt kalo smua rakyat asyik nak bhibur ja.hiburan 2 bkn smua buruk but if dr kecik kt dh train ank2 kita msk reality show.smpikan ada yg abaikan plajaran smata2 nak kejar GLAM..

Cuba kita renungkan..
org yg GLAM bley bt duit??
brapa sgt yg kita bley dpt??
brapa lama sgt bley btahan??
if kt mcm dh x acknowledge,apa kita akn bt??
xkan nak mgharap duit royalti smata??

ok fine.i admit,aku nie KOREAN MANIC esp SUPER JUNIOR.smpi 1 thp 2 aku bley mraung2 sbb xbley dpt poster diorg tp bl aku pkir2 blik xpa ja if xdpt poster diorg.smpikan ada family n kwn2 aku ckp aku nie lyn korea ja mn lyn da cita2 mlayu pun.bl aku reflect blik smua cita mlayu lbey kurg sama ja smua.

1st of all,i'm not bias.ok?
kat cn aku nak compare antara cita2 kat KOREA n MALAYSIA.
bcoz i'm obsess with SUPER JUNIOR byk la show2 diorg yg aku tgk.antaranya MIRACLE,EXPLORATION OF HUMAN BODY.aku akn cita skit psl cita2 nie.

MIRACLE : cita psl members of suju (super junior) will help their youth to find a mentor.dis will give support 4 da youth 2 achieve their dream.
EXPLORATION OF HUMAN BODY : it help the viewers 2 really understand their own body.

kat MALAYSIA ada cita2 mcm nie??kalo ada bgs la.sori sbb aku nie mcm xupdate sgt dgn cita2 mlayu nie sbb aku nie mmg jnis TV FREAK..

apa yg aku tau kbykkan cita kat MALAYSIA more on mgcungkil bakat2 muda utk ceburi dunia hiburan.n ada yg spttnya jd a good role model kat ank2 certain2 2 smpi dh ada cucu pun  nak GLAM jgk. (x ditujukan kpd sesiapa).spttnya umur2 mcm 2 dkt2kan la diri ke arah agama bkn nak terloncat sana terloncat sini.kpd yg muda jgn plak kita fkir kita nie muda still ada byk masa nak btaubat.mn la tau kot2 kt xsmpt nak btaubat ka.aku bkn la nak kata aku nie bdk UIA so aku nie baik.kdg2 2 aku nie pun lalai jgk.stiap manusia xkan tlps drpd mlakukan ksilapan.

p/s : psl KOREA 2 mayb aku juz tgk da good side of them.n byk2kan lah cita2 yg b'unsur2 ilmiah kat MALAYSIA.

akhir skali,skali lg aku nak mintak maaf kat sapa2 yg trasa dgn entri aku nie.
b4 2 mari kt fikir apa kan jd if kita tlampau mgutamakan HIBURAN??
sapa yg akn mempertahankan negara kt??
wit dat i end my entri 4 today..
-wasalam-
~credit 2 my fren Boyat~


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 Kritikan: